Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kotia etsivien koirien tuorein tilanne löytyy facebookista >>

Kuvia Espanjasta, tammikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, joulukuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, lokakuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, syyskuu 2017 >>


Valentin

Valentin on nuori pienehkö poikakoira, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on hauskannäköinen pötkylä, joka tulee hienosti kaikkien koirien kanssa tarhalla toimeen. Valentin on vielä pentumaisen leikkisä. Se pitää ihmisistä ja käy innolla moikkaamassa.
Ikäarvio n. 1 vuosi, korkeus n. 36 cm, painoksi on arvioitu n. 10 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Tocha

Tocha on kiva ja ystävällinen narttu, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on tarhalla aika rauhallinen ja hiljainen koira, joka ei vaikuta aralta. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Tocha suhtautuu vieraisiinkin ihmisiin mukavasti ja kävelee hyvin hihnassa.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus n. 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Kimby

Kimby on iloinen ja kiva, ihmisistä pitävä tyttökoira. Se asuu tarhalla useamman koiran kanssa yhdessä, tulee toimeen, mutta puolustaa aika herkästi kaikkea omaansa, oli se sitten ihminen, sohva tai lelu. Kimbylle sopisi koti jossa saa olla ainoa koira, tai olla leppoisan koiran kaverina.
Kimbyn ikäarvio tarhalla on 3-4 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Luisma

Luisma on urospentu, joka löydettiin pikkupentuna. Se vietiin irtokoirana tappotarhalle, missä se kyhjötti häkissä yksin ja peloissaan. Adoptiotarhalla ei ollut tilaa, mutta Luisman nähdessään koirien hoitaja otti sen silti mukaansa ja sijoitti ainoaan mahdolliseen paikkaan, samaan häkkiin kissanpennun kanssa. Siellä Luisma asui alkuajat. Myöhemmin kun Luisma laitettiin koirien seuraan, se pelkäsi toisia koiria. Nyt sujuu jo hyvin, koirakaverit ovat tärkeitä, ja niiden kanssa Luisma leikkii päivät pitkät.
Luisma on myös aloittanut tutustumisen häkin ulkopuoliseen maailmaan.
Ulkonäön perusteella Luisma näyttää podencolta tai -mixiltä. Se on luonteeltaan oikein mukava ja ystävällinen pentu, on ujo, mutta pitää ihmisistä ja toisista koirista.
Luisma on joulu-tammikuun vaihteessa vajaat 4 kk ikäinen. Sen oletetaan kasvavan keskikokoiseksi koiraksi aikuisena.

Lisää kuvia ja videoita!


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Ruperta

Ruperta on pieni tyttökoira joka on löydetty kuljeskelemasta. Tappotarhan kautta se on päätynyt adoptiotarhalle.
Ruperta on vähän arka ihmisiä kohtaan, ei kuitenkaan pahasti. Koirakavereidensa seurassa se on reippaampi. Ruperta saattaa olla elänyt häkissä, sillä sen yläkulmahampaiden takapinnoilla on siihen viittaavat pienet kulumat kiilteessä. Se on myös saanut ainakin yhdet pennut. Ruperta on kaunis ja siro töpöhäntäinen tyttö, mutta sitä onko luonnontöpö vai typistetty ei tiedetä.
Ruperta tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta alussa pelkää isompiaan.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus n. 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Fido

Kauttamme noin kuukausi sitten adoptoitu urospentu Fido etsii uutta kotia. Fido on podenco-mix ja rotuperimältään näin ollen hyvin aktiivinen ja toimelias koira. Tämänhetkinen perhe kokee Fidon liian energiseksi. Fidolle etsitäänkin siis perhettä, jolla on kokemusta aktiivisen koiran kanssa elämisestä ja halua ja aikaa nuoren koiran kanssa touhuamiseen.
Nyt 7 kuukauden iässä Fido on noin 55 cm korkea ja painaa 19 kg. Saattaa vielä hieman kasvaa. Lue lisää >>

Etsii kotia tai kotihoitopaikkaa!

Lisää kuvia ja videoita!


Tosco

Tosco on isokokoinen pointteri-mixiltä näyttävä uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on mukava ja ystävällinen koira. Se asuu tarhalla kahden nartun kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa sosiaaliselta ja mutkattomalta. Arvioitu syntymäaika 7/2015, korkeus 61 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Louise

Louise on nuori tyttökoira, joka löydettiin kadulta toisen samannäköisen koiran Thelman kanssa. Oletettavasti ovat siskoksia.
Louise on vielä lähes pentu, joten se on vauhdikas, iloinen ja leikkisä. Louise suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja tulee toisten koirien kanssa tarhalla ongelmitta toimeen. Louise on siskoaan hieman kookkaampi ja vaaleampi, sekä rauhallisempi.
Arvioitu syntymäaika 11/2016

Lisää kuvia ja videoita!


Thelma

Thelma otettiin kiinni kadulta toisen pilkullisen tyttökoiran, Louisen kanssa. Oletettavasti ovat siskokset. Thelma on vielä lähes pentu, joten vauhtia, intoa ja leikkisyyttä riittää. Se on ihmisille ystävällinen ja kiva ja tulee tarhalla ongelmitta muiden koirien kanssa toimeen. Thelma on siskoaan pienempi ja tummanaamaisempi sekä vilkkaampi. Ikäarvio 7-9 kk.

Lisää kuvia ja videoita!


Kiko

Kiko-poikanen on löytökoira. Se on vielä nuori ja aivan hurrrjan vilkas ja raju kaveri. Kiko juoksee, hyppii ja pomppii. Se on oikein kiva kaveri, kun malttaa pysähtyä tekemään tuttavuutta rauhassa. Toisten koirien kanssa Kiko tulee hyvin toimeen, mutta kaverikoirien on oltava hurjaa menoa sietäviä.
Arvioitu syntymäaika 1/2017, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Acho

Acho on pieni uros, joka on kotihoidossa Espanjassa. Aiempi omistaja adoptoi sen Murciassa sijaitsevalta tarhalta joulukuussa 2016. Acho joutui viidentoista koiran laumaan maalle hyvin huonoihin oloihin, josta se lopulta otettiin huostaan laihana ja huonokuntoisena.
Acho on aluksi epäluuloinen vieraita ihmisiä kohdatessaan, mutta kun alkaa luottaa, on hyvin suloinen ja ystävällinen.
Acho on tottunut kissoihin.
Myös lasten kanssa Acho tarvitsee aikaa luottamuksen syntymiseen, ei ole lapsiperheen koira.
Narttukoirien kanssa Acho on tullut ongelmitta toimeen, mutta muista uroksista se ei pidä.
Acho oli nykyiseen kotihoitopaikkaan tullessaan huonokuntoinen ja veritestien mukaan ehrlichia- ja anaplasma-positiivinen. Taudit on hoidettu antibiootein.
Arvioitu syntymäaika 12/2014, paino 4-5 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Rigoberta

Rigoberta on isokokoinen tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on nuori ja aktiivinen koira, joka on ystävällinen, pitää paljon ihmisistä. Tarhalla Rigoberta tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, asuu häkissä jossa on sekä uros että narttu seurana.
Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Flaca

Flaca on nuori kadulta löydetty tyttökoira. Se on aktiivinen koira, joka pitää ihmisistä. Flaca tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta on vähän oman tiensä kulkija, ei hakeudu pahimpiin hässäköihin vaan katselee kauempaa, tutkii omia juttujaan.
Flaca on noin 35-40 cm korkea.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Kaneki

Kaneki on pieni nuori uros, joka on ollut jo kahdessa perheessä ennen tarhalle tuloa. Sen syntinä on todennäköisesti ollut olla vilkas ja energinen, ei äänetön pentu. Kaneki on edelleen pentumaisen vilkas ja leikkisä, kiva koira. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja pitää ihmisistä. Kaneki on arvioitu noin vuoden ikäiseksi. Korkeus noin 38 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Pomi

Pomi on pienehkö uros, jonka perhe jätti tappotarhalle. Se on ihmisille ystävällinen, hyvin rapsutuksenkipeä ja mukava poika, joka tuntuu osaavan ainakin antaa tassua. Toisten koirien suhteen Pomi ei ole ilmeisesti kovin kokenut, sillä se vastaa aika herkästi haasteisiin ja on tarkka ruuastaan. Tarhalla Pomi asuu kuitenkin urosten ja narttujen kanssa samassa häkissä ilman sen kummempia ongelmia. Arvioitu ikä 3 vuotta, korkeus 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 2.9.2017)


King

King on urospentu, joka on ollut jo yhdessä kodissa. Se adoptoitiin pienenä maalla asuvaan lapsiperheeseen. King sai kasvaa ja olla ilman sen kummempaa opettamista, ja lopulta ongelmaksi tuli se, että isoksi kasvanut pentu hyppi lapsia vasten, ei ollut sisäsiisti, juoksi kissojen perässä...
King etsii nyt uutta kotia. Se on ystävällinen ja komea, tarhalla ihan hyväkäytöksinen nuorimies, joka käy mielellään lenkillä. Se tulee toisten koirien kanssa erinomaisesti toimeen, on leikkisä ja puhuu hyvin koiraa.
King on n. 55 cm korkea joulukuun lopussa, reilun vuoden ikäisenä. Arvioitu syntymäaika 9/2016.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 3.1.2018)


Berto

Berto on isokokoinen uros, jonka taustassa on ehkä labradorinnoutajaa ja mastiffia. Se on liikkuvainen ja aktiivinen koira, joka leikkii toisten koirien kanssa. Berto asuu samassa häkissä nartun kanssa ja on hyvin kärsivällinen, sietää nartun taholta selässä ratsastamiset ja hyppimiset. Berto itse on häkissä rauhallinen. Ihmisille Berto on ystävällinen. Se rakastaa kävelyretkiä, alussa vetää vähän hihnassa, mutta asettuu sitten kävelemään. Tarhalla Berto ei hauku paljon. Se pitää vedestä, lotraa vesipaljussa kun on lämmintä. Berton ikä on arvioitu hampaiden perusteella, niissä on kulumia. Arvioitu syntymäaika 7/2011, korkeus n. 62 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 14.10.2017)


David

David on urospentu, joka löydettiin emon ja pentuesisarusten kanssa kadulta hylättyinä maaliskuun lopulla. Pennut olivat silloin noin seitsemän viikon ikäisiä. Emä on paimenkoiratyyppinen, noin 27 kg painava nuori koira. Pennuissa on mastiffin piirteitä, joten isä on voinut olla jokin sen tyyppinen koira.
Koirat pääsivät kotihoitoon Espanjassa. Hoitopaikka on maaseudulla, ja pennut ovat olleet siellä hyvässä hoidossa ja kasvaneet komeiksi pojiksi. David on Bowie-veljeään pienempi ja eläväisempi, ja sen oletetaan kasvavan keskikokoiseksi koiraksi. Se on luottavainen ja ihmisistä pitävä pentu, joka on pentumaisen vilkas, mutta ei kuitenkaan mikään varsinainen riiviö ollenkaan.
Arvioitu syntymäaika 2/2017. Korkeus vajaan 4 kk iässä n. 41 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.10.2017)


Audrey

Audrey löydettiin tieltä Murciasta pentujensa kanssa. Alussa vaikutti siltä, että Audrey ei tule toisten koirien kanssa toimeen, mutta ilmeisesti kyse oli stressistä, pentujen suojelemisesta ja ehkä puutteellisesta pentuajan sosiaalistumisesta. Audrey asui jonkin aikaa koirahotellissa, mutta muutti sittemmin kotihoitoperheeseen Espanjassa. Hoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa Audrey tulee ongelmitta toimeen. Perheessä on myös lapsia, joiden kanssa Audrey leikkii, ja tuntuu pitävän lapsista paljon.
Yksinolot ilman ihmisiä sujuvat koiraseurassa hyvin, Audrey on sisäsiisti eikä riko paikkoja.
Koirapuistossa tavattaessa Audrey vaikuttaa koiralta, joka on alussa vähän pidättyväinen vieraan ihmisen kohdatessaan. Se on kuitenkin hyvin kiltti ja antaa rapsutella itseään. Vieraiden koirien kanssa se myöskin on alussa varovaisen oloinen, mutta hyväksyy ne nopeasti. Audrey oli alussa lievästi leishmania-positiivinen, mutta hoitojen myötä muutaman kuukauden jälkeen negatiivinen. Lääkityksenä annetaan edelleen allopurinolia.
Arvioitu syntymäaika 1/2015, korkeus n. 45-46 cm, paino 19 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.10.2017)


Bruno

Bruno on suurehko uros, joka löydettiin kuonokoppa paikoilleen kiinnitettynä niin että syöminen tai juominen ei ollut mahdollista. Kesti viikon verran saada Bruno kiinni, koska se pelkäsi ihmisiä. Brunolle ei ole löytynyt sopivaa kotihoitopaikkaa, joten se asuu koirahotellissa ja tulee siellä kaikenkokoisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Bruno on hyvin ystävällinen. Kissojen kanssa se ei sovi yhteen. Bruno on aktiivinen ja voimakas koira, joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Gala

Gala on pieni ja hyvin vauhdikas, aktiivinen ja leikkisä narttu. Löydettäessä sen nisät olivat suuret, mutta pennuista ei ollut tietoa, mikä lie tämänkin tytön tarina. Gala rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä, kaikenlaista pomppimista, pallon perässä juoksemista. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen eikä ruuan tai lelujen jakaminen ole ongelma. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Marge

Eloisa Marge löydettiin oletetun siskonsa Moden kanssa kuljeskelemasta. Kaksikosta Mode on useimmiten pomo, Marge peesailee. Marge on hyvin ystävällinen, pitää ihmisistä ja hyppää mielellään vasten tervehtimään. Ruuan jakaminen ei ole Margelle ongelma, se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Jonkin verran se saattaa olla epävarma toisten koirien kanssa ja pakenee silloin häkkiinsä. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 2.9.2017)


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia!


Toy

Toy on kiva ja erittäin vilkas urospentu. Se on kova poika leikkimään toisten koirien kanssa, mutta leikkii myös mielellään ihmisen kanssa ja nauttii läheisyydestä ja rapsutuksista. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus 56 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Cuquito

Cuquito-poika poimittiin vaeltamasta pellolla. Se ontui takajalkaansa ja alahuulessa on vaurio myös, joten oletetaan sen joutuneen auton töytäisemäksi. Cuquito oli hyvin laiha ja täynnä kirppuja. Jalka on lähtenyt hyvin paranemaan ja Cuquito on saanut hyvin painoa. Ihmisiä kohtaan Cucquito on oikein kiva poika. Se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Häkki on sille hyvin epämieluisa paikka, yrittää paeta aina kun ovea raotetaan. Arvioitu syntymäaika 12/2013, korkeus 40-42 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)
VARATUT KOIRATAdriana VARATTU!

Adriana löydettiin kahden pennun seurasta ja sen oletettiin olevan niiden emä. Adriana on itsekin vielä hyvin nuori, ja on ollut pennut saadessaan alle vuoden ikäinen. Se on pikkuisen ujo ja alistuvasti käyttäytyvä, mutta äärimmäisen ystävällinen ja suloinen pieni koira. Adriana rakastaa ihmisseuraa. Toisten koirien kanssa se on hyvin sosiaalinen, on asunut tarhalla erilaisten koirien kanssa samassa häkissä. Adrianan kodissa olisi hyvä olla koiraseuraa leikkikaverina ja kotiutumista helpottamassa.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 38 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Ariana VARATTU!

Ariana-pentu löydettiin jostakin aikuisen nartun (todennäköisesti emänsä) Adrianan ja toisen pennun seurasta. Ne päätyivät tappotarhan kautta adoptiotarhalle kotia etsimään. Toinen pentu on jo adoptoitu. Ariana oli alussa todella arka, se pysytteli niin kaukana ihmisistä kuin mahdollista. Se asuu nyttemmin tarhalla häkissä jossa on muitakin pentuja leikkikavereina, ja tulee toisten koirien kanssa hyvin juttuun. Ihmisiä se pelkää edelleen jonkin verran, mutta käy jo hakemassa pikaisesti namin kädestä. Ariana tarvitsee vielä paljon sosiaalistamista, rohkaisua, asioiden haltuunottoa omaan tahtiinsa. Se on kuitenkin kiva ja iloinen, leikkisä pentu.
Ariana jää todennäköisesti pienikokoiseksi koiraksi, kasvaa vielä hieman.
Ikäarvio joulu-tammikuun vaihteessa vajaat 5 kk.

Lisää kuvia ja videoita!


Arlo VARATTU!

Arlo on löytöpentu, jolla ei käytöksen perusteella ole juurikaan huonoja kokemuksia takanaan. Se on iloinen ja reipas poika, joka juoksee ihmisiä katsomaan, on täynnä iloa ja energiaa. Tarhalla Arlo tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, ei arastele.
Arlo on joulu-tammikuun vaihteessa 4-5 kuukauden ikäinen ja n. 35 cm korkea. Se kasvaa vielä vähän, mutta jäänee pienikokoiseksi koiraksi.

Lisää kuvia ja videoita!


Bartolo VARATTU!

Bartolo on nuori uros, löytökoira. Ulkonäöltään se näyttää vähän jättikokoiselta kettuterrieriltä. Se on aktiivinen ja vilkas poika, joka leikkii ja juoksee tarhalla paljon toisten koirien kanssa. Tulee ongelmitta kaikkien kanssa toimeen.
Ihmisille Bartolo on kiva ja ystävällinen, ottaa herkästi kontaktia ja tulee rapsuteltavaksi. Alussa se on hieman ujo, mutta oikein sympaattinen koira.
Aktiiviselle Bartololle saattaisi sopia parhaiten koti jossa lenkkeillään ja touhutaan sen kanssa riittävästi.
Arvioitu syntymäaika 6/2016, korkeus 48cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Kalea VARATTU!

Kalea on pieni narttu, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se pääsi kotihoitoon Espanjaan perheeseen, jossa on iso uroskoira ja teini-ikäinen lapsi.
Kalea tulee koirien kanssa hyvin juttuun, mutta ihmisiin sen on vaikea luottaa. Pelätessään se murisee ihmiselle. Kalea tarvitsee aikaa luottamuksen syntymiseen, sen kotiutuminen vie siis normaalia enemmän aikaa, ja vaatii perheeltä kärsivällisyyttä ja ymmärtämystä. Kalean on saatava tehdä tuttavuutta omassa tahdissaan. Kalean adoptoijalla tulee olla vankka koirakokemus ennestään.
Ikäarvio 3 vuotta, korkeus n. 27 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Sparrow VARATTU!

Sparrow on pieni poikakoira, jonka poliisi oli vienyt tarhalle. Joku mies oli soittanut ja ilmoittanut portillaan olevasta koirasta, jonka etujalka on kääritty siteisiin.
Jalka kuvattiin ja tutkittiin, siinä oli kepillä lastoitettu murtuma, joka leikattiin ja korjattiin. Jalan asento ei ole aivan ihanteellinen, jalka on hieman kääntynyt sivulle murtumakohdasta. Sparrow pääsi toipumaan kotihoitopaikkaan Espanjassa. Hoitopaikassa on kaksi muuta koiraa, kani ja papukaija. Sparrow tulee muiden eläinten kanssa hyvin toimeen. Se on eloisa koira, joka juoksee, hyppii, leikkii ja lenkkeilee mielellään.
Sparrow on suloinen ja kiva poika, joka on mielellään ihmisen kanssa, makailee sylissä ja vieressä sohvalla. Se on vähän vilunarka ja arvostaa peittoja. Toisten koirien kanssa Sparrow leikkii paljon, joten olisi kiva jos sen kodissa olisi toinenkin leikkisä pieni koira. Työpäivien ajan Sparrow on ongelmitta eläinkavereidensa kanssa, mutta on välillä ollut mukana toimistossakin.
Ihan yksin, ilman muita koiria jäädessään Sparrow haukkuu ja itkee aluksi, mutta hiljenee sitten ja menee sohvalle nukkumaan. Mitään tuhotöitä se ei ole tehnyt missään vaiheessa.
Sparrow on hyvin tottelevainen poika, tulee kutsuttaessa mielellään luokse.
Vähän draamakuninkaan vikaa siinä on; se huutaa tai tärisee aika herkästi jos jotain tapahtuu, vaikkei tilanne niin paha olisikaan.
Sparrow on hyvin hento ja siro. Se on noin 34-35 cm korkea ja painaa vain 3 kg. Ikäarvio 1 vuosi.

Lisää kuvia ja videoita!


Yuro VARATTU!

Yuro on pieni poikakoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se kaipaa kovasti ihmisseuraa ja kiipeää syliin aina kun voi. Toisten koirien kanssa Yuro tulee tarhalla hyvin toimeen. Ikäarvio vajaa vuosi, korkeus reilut 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2018