Fido

FIDO ETSII KOTIA SUOMESSA.

Kauttamme lokakuussa 2017 adoptoitu urospentu Fido etsii uutta kotia. Fido on podenco-mix ja rotuperimältään näin ollen hyvin aktiivinen ja toimelias koira. Tämänhetkinen perhe kokee Fidon liian energiseksi. Fidolle etsitäänkin siis perhettä, jolla on kokemusta aktiivisen koiran kanssa elämisestä ja halua ja aikaa nuoren koiran kanssa touhuamiseen.
10 kk iässä Fido on vajaat 60 cm korkea ja painaa n. 20 kg.

FIDON KUVAUS TARHALLA:

Fido on urospentu joka löydettiin hylättynä. Ulkonäön perusteella siinä voisi olla ainakin podencoa ja jotakin isompaa, rotevampaa rotua. Fido oli alussa vähän arka, vaati hetken tutustuakseen kun sen häkkiin meni. Nopeasti se kuitenkin rohkaistui käyttämään naskalihampaitaan ja tutustumaan uuteen ihmiseen. Fido on edelleen vähän varovainen ihmisten kanssa, mutta koirien kanssa se on hyvin luonteva ja sosiaalinen. Fido leikkii tarhalla toisen pennun kanssa hyvinkin rajuja leikkejä, joissa käytetään hampaita. Jos Fidon tulevassa kodissa on koiria, olisi niiden hyvä olla tällaista leikkiä sietäviä.
Fido on energinen ja leikkisä, mutta ei mikään äärimmäisen vilkas pentu kuitenkaan. Se on pentu, jolla ei ole juurikaan kokemuksia maailmasta, joten kotona olisi oltava valmiita asioiden opettamiseen ja totuttamiseen hihnakävelystä alkaen.
Fidon odotetaan kasvavan aikuisena keskikokoiseksi tai isohkoksi.
Arvioitu syntymäaika 4/2017, korkeus 4 kk iässä noin 40 cm.
Fidosta löytyy videoita Facebook-sivumme videot-valikosta.

EDELLINEN PERHE KERTOO:

"Fido on riittävästä tilasta, ruuasta, tekemisestä, pehmeistä makuupaikoista innostunut, touhuamisensa keskellä utelias ja nopeasti oivaltava kaveri. Fido ymmärsikin lähes heti kuinka hihnassa kävellään ja lenkeillä käyttäydytään sekä minne tarpeet tehdään. Fido on ystävällismielinen koira, joka ei rähjää lenkeilläkään vastaantulijoille. Kynsien leikkuut ja muut hoitotoimenpiteet Fido ottaa rennosti, vaikka selällään makoillen. Kotikoiran taitojen opettelussa Fido on päässyt vasta alkuun, joten opeteltavaa niissä nuorella koiralla vielä riittää.
Fido pyytää huomiota ihmisiltä ja perheen koirilta intoillen ja näykkien. Fido onkin aloittanut opettelemaan rauhoittumista sekä suuntaamaan hampaitansa sallittuihin juttuihin. Tulevan ihmisen/perheen tulee kuitenkin olla valmis tekemään vielä töitä koiratarhalla eläneen pennun stressin purkamisen kanssa sekä ohjaamaan koiraa kotikoiralle sopivaan tekemiseen.
Fido tykkää reippaista metsälenkeistä, rauhallisista haistelukävelyistä, koirien kanssa riekkumisesta sekä kaikenlaisesta ihmisen kanssa yhdessä tekemisestä. Liikuttavan innostunut se on aivan yksinkertaisista yhdessä hommailuista, kuten vaikka kaapin alle pudonneiden nappuloiden yhdessä ”saalistamisesta”. Fido nauttii myös kainalossa köllöttelystä ja hellittelystä. Kekseliäänä koirana Fido viihdyttää tarpeen tullen itseään esimerkiksi tyhjillä muovipulloilla, pahvinpalasilla tai mitä nyt sattuu eteen tulemaan."

Fidosta voi kysyä lisää sähköpostitse auringonkoirat@gmail.com